Site pictogram Flerk.nl

Hoe lang houd jij je telefoon heel?

Ken je de Nokia 3310 van vroeger nog? Die koelkasten die zelf na een goede valpartij of douchebeurt gewoon nog steeds deden wat ze moesten doen? Hoe mooi de smartphone van tegenwoordig ook is, hij is ook zo kapot. Een valpartijtje resulteert vaak meteen in een barst in je scherm en ook van een stukje zwemmen wordt de smartphone van tegenwoordig niet blij. In dit blog daarom een aantal tips om je telefoon zo lang mogelijk heel te houden.

Screenprotector

Het scherm van de mobieltje van tegenwoordig is heel kwetsbaar. Niet alleen een tikje op het midden van het scherm maar ook juist de randen zorgt ervoor dat je glas breekt. Soms is het nog wel te doen maar bij een echt goede tik is je scherm zo erg beschadigd dat je er niet meer goed doorheen kan kijken of niet meer reageert de touch functie. Vaak kan je er wel een nieuw scherm in laten zetten maar zeg nou zelf, dat is toch zonde van het geld? En het is al helemaal zonde van het geld als een screenprotector van een paar tientjes dit allemaal had kunnen voorkomen. Ja, je leest het goed! Een screenprotector is vaak tussen de 10 en 20 euro terwijl je voor een nieuw scherm vaak al meer dan 60 euro betaald en dat wordt je nog gematst. Dus scoor een screenprotector en houd je scherm heel.

Hoesje

Naast een screenprotector is ook een hoesje zeker aan te raden. Niet alleen je scherm is kwetsbaar, de gehele smartphone gaat echt niet beter werken als je hem laten stuiteren. Een hoesje beschermt namelijk in eerste instantie vooral de achterkant en zijkanten van je telefoon. Dit worden ook wel de bumpers genoemd. Naast de bumpers bestaan tegenwoordig ook de bookcases of flipcases. Dit zijn hoesjes die ook nog eens de voorkant beschermen en dus als waren helemaal om je telefoon heen zitten en net zoals bij een boek aan de buitenkant van een harde kant voorzien zijn. Ieder merk telefoon heeft uiteraard zijn eigen hoesjes. Heb jij een iphone 12 of een iphone 12 pro? Dan ben je uiteraard op zoek naar iphone 12 pro hoesjes. Daarnaast heb je ook nog de iphone 12 pro max hoesjes en eigenlijk geldt dit wel voor iedere type telefoon.

Waterbestendig tasje

Ga je naar het strand, zwembad of een andere plek waar water is? Dan kun je eventueel ook nog een waterbestendig tasje kopen waar je, je telefoon in doet. Deze tasjes zijn doorzichtig en gemaakt van heel dun materiaal. Op deze manier kan je, je telefoon gewoon bedienen maar kan hij dus niet beschadigd raken door water. Het houdt tevens ook zand en ander vuil tegen wat bijvoorbeeld niet heel bevorderlijk is voor het gedeelte waar je oplader of oortjes in moeten.

Mobiele versie afsluiten